Monday, 9 November 2015

Felda Residence Hot Springs, Sungkai

Assalammualaikum

Nampaknye memang tiap isnin ler aku update blog ni..muahahaha..sekolah aku cuti seminggu..takde lah busy sangat minggu ni..sempat lah update blog ha..hehe

Semalam pergi kolam air panas kat sungkai..lama dah tak pergi..rasa nya 2 tahun dulu..masa tu hannah takde pun lagi..mengejut je plan pergi mandi ni..hannah sebelum tu duk asyik berzikir nak mandi kolam..tetiba papa kata jom lah bawak..mama pun on jer..hehe..dalam sejam jer dari rumah aku..tapi jadi sejam lebih kot..singah kedai lah, singgah petrol pam lah..banyak nau tempat persinggahan nye..haha

Hot springs ni kan memang ramai orang..walau bukan cuti sekolah..masa aku pergi dulu pun hari minggu biasa je..dari merata tempat orang datang sebab kolam air panas tu sesuai bawak mak atau ayah kita yang sakit kaki, bawak rendam..memang ade kurang..dulu kitorang bawak mak asri, memang mil aku kata banyak kurang..sedap jer rasa rendam kaki tu..hot springs ni semula jadi tau bukan buatan tau uolsss..haha

bergambar dulu sebelum keluar..hadeen dah siap-siap masuk keta..tak sabo dah nak berjalan..haha

permandangan sepanjang perjalanan..sawah padi!..subhanallah cantik!

ni ha harga tiket..aku snap terus pic takyah pening-pening nak ingat info nak letak kat blog..haha apa salah kan kita letak info nak mudahkan orang yang nak pergi..hihi

Masa ni hujan, lepas beli tiket terus naik tram..kejap je hujan lepas tu berhenti..biasa lah sekarang nak start musim tengkujuh kan..takpe kita kasi lasak sikit anak-anak..hahaha

naik tram ni dorang bawak masuk ke dalam..free je naik tram ni..kakak baru bangun tido tu blur je haha..

 mandi manda pusingan pertama..haha..stop kejap nak pergi rebus telur..simpan barang dalam locker..tapi locker ni tak berbaloii la..bayar rm3 pastu kalau korang bukak nak guna balik kena beli lagi token..huhuhu

budak tak takut orang -___-

 hannah happy habis lah dapat berendam..haha

 aku terlupa bawak seluar mandi hadeen..beli lah seluar bunga-bunga ni kat situ..rm12 sehelai..

 budak ni tak mintak susu pun semalam..lupa terus susu dapat main air..bagusss dik!hahaha

 kakak kemain lagi tak reti sejuk kan..

 ni tempat rebus telur..panas gila kot..100 darjah celcius tu..menggelegak tu..3 minit untuk separuh masak..7 minit untuk sepenuh masak..eh apa ayat aku ni..hahaha hentam sajalahhhh..

Aku bawak telur dari rumah..pandai-pandai sorok eh kalau nak bawak masuk..aku buh dalam tupperware lepas tu letak dalam beg baju bawah sekali..selamat telur ku tanpa pecah satu pun haha..kat sini pun ade jual..30 sen kot sebiji..siyes weh tak hanyir tau rebus telur kat sini..sedap pulak tu makan macam tu je takyah kicap dengan lada sulah..pakcik asri pun cakap camtu..selalu kalau buat separuh masak kat umah bau lagi tau hanyir die..kat sini tak bau lansung!cuba dan alami nye sendiri!hahahhaa

 lagak seorang beach boy..hahaha

 masa ni panas betul..jelaga lah kulit ko dik..haha

 papa dan hadeen

 ecece hannah gaya tu..

 ni tempat rendam kaki..panas kot..siyes tak tahan aku..haha..siyes bagus tau..die buang toksik dalam badan..

 ni kolam air sejuk...ade kolam air suam je..best tau korang..terlupa pulak nak snap gambar kolam tu..rasa tenang je tau berendam dalam air suam..

selfie satu!

nak jugakkkk..hahaha

 dah siap mandi dah ni..keluar kolam dalam pukul 3 kot..kakak keluar kolam pau papa aiskrim..

 suap adik..padahal adik dah ade dah aiskrim..mama dengan papa nak sikit tak bagi..takut lah tu papa makan banyak..hahaha

 ececece ajet lomantik kikikikikiki..layankan ajeeee



 lagi!haha

 kakak snap..nak balik takde tram rasa nye..kitorang jalan je santai-santai pergi kat kereta..sambil usha2 resort dorang..cantik..siap ada pool dalam bilik..nanti kita tido sini pulak eh pa..hahaha

 princess mama ^__^

balik singgah makan nasi buluh ni..wajib singgah tau..tepi jalan je gerai dia..sedap gila!macam ni makan baru RM15 sekali air..air teh o ais dengan milo panas..ayam tu nama dia ayam golek kampung bunian..owner dia kata memang orang bunian bagi resepi kat dia..hahaha tetiba serammmm..betul ke tak Allah je tau..

Habis dahhh..nanti sembang lagi 

BAI!

10 comments:

Hana Soffelia said...

Ya Allah nis, cantiknya view sawah padi. Ko tak berhenti singgah ke weh. kalo aku mahu menggelupor nk ambk gambo. kiki

ololo hadeen hensem, kakak hannah cekci! cubit dua2 kang! haha

Julia Johari said...

Suka sangat tengok hadeen mandi amboiiiiiiiii kemain dia ye hahahhahaha

safurara said...

pandainya kakak snap picture.hehehe. wei asal asri nmpk cm makin bambam je?

CikNaa said...

wah wah wah mcm best je ni anez.. family day tahun depan g sini nak? eh! hahaha

mrs kayrul said...

Lamanya x g sana...dulu pergi pun haikal kecik lg....

Chekgu Azrine said...

Akk suka sgt kolam air panas cmni..kat sini ada jugak tp dh jarang pegi sebab cara mandi dia open sgt..segan plak

~ NANA ~ said...

best! pernah pegi sekali je sini

amal said...

macam best je! x pernah pegi. hadeen comey sgt aihh.. kakak sexy haha

e.t.t.y said...

wey, dah naik harga. aku pergi masa memula dia bukak dulu. tahun 2010 kot. masa tu takde org pun. aku ng member je mandi situ. air dulu bersih. ni bekeladak je aku tengok. tp memang best lah sini...nk repeat bersama keluarga tecenta ntah bila.

AnneRaini said...

nak pergi tp jauh.. huhuhu