Monday, 19 October 2015

Review : Strawberry Park Resort

Assalammualaikum

Ohoiii baru ada masa ha nak jenguk blog..minggu lepas sibuk sikit sekolah aku buat sukan tahunan..rabu tu sukaneka, jumaat baru sukan tahunan..sampai harini terasa kepenatan nye tau..haha dasar sangat..aku nak sambung entry pasal Strawberry Park Resort berkurun dah dekat draf ni..

Resort ni memang best..persekitaran dia tenang sangat..sunyi memang takde bunyi bising..sesuai sangat untuk korang yang nak tenangkan fikiran..bilik luas dan tandas dia sangat luas..toilet tu besar macam satu bilik lain pulak..toiletries dia semua ada lengkap..ada kettle korang nak masak air, ada teh dengan kopi kalau nak bancuh air..peti ais mini pun ada..tapi pendapat aku la kan, daripada letak peti ais baik letak microwave..senang aku nak masak maggie..kat tempat sejuk ni lapar je..takde makna sejuk-sejuk nak minum air sejuk..haha..lepas tu kalau panggil servis untuk bersihkan bilik pun pantas sangat dorang datang dan buat..

Tapi satu je yang tak best..breakfast dia memang tak best lansung..takda pilihan..kalau pagi tu ade lah nasi lemak dengan mee goreng..atau nasi goreng dengan mee goreng..takde rasa lansung nasi goreng dia..plain gila..bubur pun takde untuk budak-budak..lepas tu kalau korang turun lambat memang kelaparan lah jawabnyee..hari last tu aku turun dalam pukul9 kot..dah takde ape yang tinggal..air pun dorang tak refill..makan lah saki baki makanan yang ade..sedih gila..haha..lunch dengan dinner ok lah..boleh lah makan..macam biasa lah tak banyak pilihan..huhu..bab makan jelah kecewa sikit tapi yang lain tiptop!

Ape lagi eh?ha!paling best internet wifi dia..laju gila kot..korang pergi dining dia pun dapat lagi internet..hehe..best sangat untuk kita yang live update ni hahaha..ada playground tapi outdoor..patut buat indoor la macam herritage sebab sini kejap kang hujan kan..ada indoor swimming pool tapi tak pergi pun..tak sempat..pakcik asri malam pun ade meeting la ape lah..haha..jangan merungut!nama pun ikut orang kerja..hahaha

 reception dia

 pintu masuk dia



 hannah suka nau dengan lion ni  -___- eh lion ke naga haha..tetiba kompius..naga rupanya..gigih aku cakap lion kat hannah..haha

 bilik best..bersih dan luas

 yang tepi tandas tu almari..boleh lah simpan beg korang dalam tu..takde lah semak pemandangan hehe

 ade almari pakaian, peti ais mini..tv pun flat screen..

 sliding door untuk keluar ke balcony..sejuk hoii nak melepak kat luar tu haha

hannah terjengket-jengket pijak lantai..haha

 toilet..

 pintu masuk..siap ade door bell lagi..

kerusi tempat aku lepak beronline..sambil di kacau oleh hadeen haha


Ok lah semoga bermanfaat pada korang..rate rooms dia korang check lah kat laman web dia eh..kalau aku letak pun dia berubah-ubah kan..

Nanti sembang lagi..

BAI!


5 comments:

Julia Johari said...

Memang cantik sungguh lah hotel ni anez...puas hati la julia tgk...lama sgt tak pi cameron ni...kena pi balik ni kan kan kan anez...ju last pi cameron Qi dlm perut umur 4 bulan hahahaha sekarang? 3 tahun lebih x pi...

PinKy MoMMa said...

teringin nak pegi pasar malam dia huhuhu..ala rindunya angin sejuk cameron..

Allene typicalmommy said...

Mcm nak buat besday husband sini... Tp breakfast tak best yek... Ala....

mrs kayrul said...

Aku g cameron x pernah g hotel nie...klu ko nak breakfast sedap..ko kena cuba tido kat century pines..terbaik punya breakfast..macam2 ada

ameris said...

cantik deko bilik dia anez..
so classical sgt. suka tgk.