Monday, 24 August 2015

KBBA Blogger Day Out di Zoo Negara

Assalammualaikum

Phewwww semalam sampai rumah dari KL pukul 9 malam..penat hoiii..tapi pagi ni gigih jugak kerja..cuti aku dah tinggal sikit..sobs sobs sobs..terasa macam terawang-awang lagi teringat event semalam..best sangat!!!taktau nak cakap macam mana happy nye tu..first time ni jumpa geng kbba dan join event..macam ju, rara, moon, kak mas, kak diya, allene, my, yana azfar memang dah kenal dari geng gojes..hehe..geng kbba semua pun ramah-ramah dan daebakkkk!maaf mana yang tak sempat bersalam-salaman tu..biasa lah mak anak dua ni duk kalut campur excited nak tengok panda..kikiki

Aku sampai KL malam ahad tu..tido rumah kakak asri..pagi-pagi pukul 7.30 pagi dah keluar..dalam pukul 8.15 kot sampai..ada kak zura je tengah tangkap-tangkap gambar masa tu..salam-salam dengan kak zura..comel sangat kak zura..hehe

Daftar lepas tu tunggu kawan-kawan lain sampai lepas tu bergerak secara kumpulan..ada dua kumpulan tiger dan hornbill..aku kumpulan hornbill..

Jom layan gambar..aku cerita ikut gambar takde lah korang bosan baca karangan aku panjang-panjang..hahaha

Banyak hoiii gambar..aku pilih-pilih yang penting je ni..tu pun dekat 40 keping..layanlah eh..haha

otw g zoo selfie satu..hehe

sebelum masuk..hai nama saya hannah...hehe

mama pun nak jugakkkk

nampak tak di situ siapa yang lagi excited >____<

mintak tolong ju tangkap...lupa hoii bawak monopod..hadeen awal-awal dah tido 
terbaikk khai datang demi nak jumpe kawan-kawan..muahciked

mummy-mummy comel 

yeay!!!lama sangat tak jumpe ju tau..

first time jumpe moon..comel sangat moon..
sebelum masuk, bergambar keramat dulu..rinduuuu dah korang semua..kredit  kepada tuan punya gambar..

dengan rara dan family..teruja hannah tengok butterfly
alololo omei sangat mak-mak..haha

dekat aquarium tengok fish

besar-besar tau ikan die..puas anak-anak tengok

memang happy sangat anak-anak semalam dapat tengok fish besar kat sini

dengan mama pulak hehe

hadeen takut panda tu..masa ni tengok multi animal show

memang terbaik multi animal show kat zoo negara ni..bukan bebudak je, mak pak pun happy sangat-sangat..tengok muka mak pak dia pun tau ha..haha

sea lion tengah buat persembahan..ternganga tau hadeen tengok haha


alalala pandai sangat nih!
Dalam pukul 12.30 kami naik train pergi makan tengahari dekat wild restaurant..sedap sangat makan..lepas makan, sambung tengok bee muzeum, savannah walk dan last sekali ke giant panda conversation centre..

ni dekat bee museum..hannah dengan hadeen suka sangat madu stick tu..sedap betul..berebut makan..haha dasar!terima kasih bee museum bagi kami sorang satu rasa honey stick tu
sempat bergambar dengan kak sue..hehe

jinak sangat rusa ni..hannah selamba je pegi dekat..tapi takut nak pegang haha

yeay dah sampai masa tengok panda..bergambar dulu

giant panda conversation centre..happy hannah nak tengok panda
sebelum masuk tengok panda...ramainyeeee..cer cari mana aku..tq kak mas pinjam gambar ni..hehe

dengar taklimat sebelum masuk tengok panda..tengok hadeen takmau diam   -____-


hannah dengan incess

tu dia..tu dia..yang di nanti dah keluar..masa die keluar nak terjerit rasa..comel sangat hahaha..kalau lah dapat pelukkkkk


nama die fu wa aka xing xing..ni panda jantan..panda betina feng yi aka liang liang tengah berpantang..jadi di kuarantin kan..haloh haloh tengok tu...geram tengok nye


fu wa nak makan kek tu..semalam umur fu wa ni yang ke sembilan taun..pihak zoo sediakan kek untuk die..omei sangat tau kek die..habis die makan sorang-sorang je tau..haha 



kakak hannah selfie dengan panda nak tunjuk kat atok..haha


bergambar dengan geng mak-mak 

goodies bag..bestnyeee!!!!
Amacam best tak???teruja tak???siapa yang tak pergi tengok panda tu jomlah bawak anak-anak tengok..dorang memang teruja sangat..percaya cakap aku..hannah sampai pagi ni duk membebel pasal panda lagi..tanya anak panda lah..mak panda lah..ayah panda sorang-sorang lah..nak tengok panda lagi lah..nak bagi panda makan lah..pendek kata memang happy sangat bawak anak-anak...bila tengok anak happy kan automatik kita sebagai ibu bapa ni terasa puas sangat..

Akhir sekali aku nak ucapkan terima kasih pada founder Kelab Blogger Ben Ashaari, Ben Ashaari sebab sudi bagi peluang aku join KBBA ni..terima kasih pada yang bertungkus lumus menjayakan event ni, farah dan yanti..kepada pihak Zoo Negara terutama Cik Zu..layan kami baik sangat..juga kepada penaja-penaja event ni :

Kyoto Enterprise
Food Panda
Cosmoderm
Curve Ampang Avenue
Zoonegaraonlineticket

Terima kasih daun keladi,
Ada rezeki jumpe lagi.

Dan tahniah KBBA masuk paper Kosmo harini hehe..

Oklah nanti sembang lagi..

Daaaa

14 comments:

AnneRaini said...

seronoknya tgk panda. ntah bila dpt pergi tgk ntah.

Julia Johari said...

Apasal masuk blog anez semua muka berseri2 lebey ni haaa hahahhaha, anez syukur alhamdulilah, peluk ko kuat2 kan semalam, hebat ko update blog dari awal, ku updat eyg hujung2 dulu...esok baru update muka2 kita semua hehhehe, anezzzzzzzz ku rindu hang!

Shuhaida Kabdy said...

As salam Anez..akhirnya jumpa jugak kita ye kat zoo..ehehe..seronok dapat berbual ngan anez walaupun kejap je..

Liyana said...

bestnye korang.. camne nak join kelab tu ahaha ada hati nak join lak tu :D

iols mcm serik nak p zoo.. dak faiq suku je sanggup jalan... selebihnya nak ibu yg dukung. pengsan daku di situ

mrs kayrul said...

Rasa x puas jumpa semlam..borak pun kejap jer....

PeRdU cINta said...

Ermmmm seronoknya...big family KBBA moga terus terjalin ikatan ukhuwah till jannah..

muhammad zarin said...

Seronok sangatkan semalam..tapi tulah sorry tak tegur semalam

muhammad zarin said...

Seronok sangatkan semalam..tapi tulah sorry tak tegur semalam

muhammad zarin said...

Seronok sangatkan semalam..tapi tulah sorry tak tegur semalam

Azlinda Azman said...

Walaupun sempat senyum. ..ukwuah kbba ttp terpatri

Azlinda Azman said...

Walaupun sempat senyum. ..ukwuah kbba ttp terpatri

mas saari said...

seronok dpt jumpa dan peluk anez..
dpt peluk panda lagi best kan.. heheheee

Nadia Johari said...

oh akk ke haritu..ehhe..salamkenalan kak..biasalah tak pernah jumpa,masa kat zoo nak berknalan tapi takut ni blogger ke bukan..ehhe

safurara said...

Salute kt korg sbb sangup turun dr perak.daebak!