Wednesday, 10 June 2015

MH Hotel Ipoh

Assalammualaikum

Aku stay kat hotel ni malam sabtu baru ni..check in jumaat..kawan aku dapat dua bilik kat MH Hotel ni sebab dia organize event opis dia kat sini..jadi dorang ajak lah tido kat hotel ni..memula macam lawak gila kot menginap kat tempat sendiri..yela rumah mak aku 10 minit je kot dari hotel ni hahaha..tapi dah kawan aku ajak jugak, bazir je katanya..aku pun tido jelahhh..benda free apa ada hal..siap bekpes pulak tu..dasar kuat makan..HAHA

MH hotel ni 3 bintang kawan aku kata..agak baru jugak siap..bilik yang kami stay ni rate dia dalam RM238..leh tahan jugak..mungkin sebab tengah pekan ipoh..bilik dia lengkap lah ada mini fridge, kittle, tv flat screen cermin pun besar..dari kepala sampai kaki leh belek..haha..bilik dia tak luas sangat pun..muat-muat aja katil, meja consule dengan tempat sangkut baju..lemari takde..macam hotel style kat jepun kan..eh pandai-pandai je aku..jepun pun tak pernah sampai..haha


banyak cawangan nya ha..

hadeen landing dulu..kemain bersimpuh anak bujang  >___<

mak kan pantang nampak cermin besar..haha

budak kecik ni tadi kat atas..kejap je dah ada kat bawah..padahal katil tinggi gila kot.. -____-



nak buat coffee pun boleh ha..mineral pun dia bagi

toilet nya luas..tapi takda bathtub..toiletries semua ada..

Pukul 800 pagi kitorang turun makan..pukul 1030 baru balik..tak sedar sembang punya sembang..sampai orang yang staf kat situ ingatkan kitorang masa makan hampir tamat..hahaha..dasar!

bulatnya muka mak..haha

ada dim sum..wahh bagus..jarang hotel bagi bekpes ada dim sum..ke aku je yang tak penah jumpa..bape kali ulang kitorang ambik ni..hahah dasar desa!

papa tak tengok kiri kanan dah..kikiki
 
pusingan pertama..HAHA

KAK AIN, ABG PIT...lama dah kenal dorang ni..macam adik beradik dah..


bukan nak makan sangat pun hannah..minum je banyak 

hadeen sorang tak mandi lagi

Checkout pukul 12 terus singgah rumah mak aku jap dan terus balik kg gajah..petang tu asri nak pergi kebun..begitulah percutiaan pendek kami di ipoh..kah!

Ok nanti sembang lagi..

BAI



4 comments:

Hamelia Hamid said...

sedapnye dimsum tu.. :)

Hamelia Hamid said...

sedapnye dimsum tu.. :)

AnneRaini said...

dah alang2 free kalo hotel sebelah rumah pon pergi jugak.. rugi tak pergi..hahaha.

Liyana said...

ok ape hotel gini. simple & selesa. bende free kan heh