Monday, 13 April 2015

Zoo Taiping

Assalammualaikum

Biasalah tempat wajib mak-mak tengah ada anak kecik ni adalah zoo..haha..macam tiap tahun je aku pergi zoo ni..HAHA..2013 - zoo melaka..2014 dan 2015 zoo taiping..tahun depan mesti pergi lagi kan bawak hadeen pulak sebab masa tu baru kenal binatang..tahun depan zoo negara lah pulak..bosan dan zoo taiping ni dari mama korang kecik lagi duk datang sini..HAHA..tahun lepas masa tu pregnant kan hadeen..tahun ni pergi lagi..hannah asyik request nak tengok unta nak tengok unta mama..itu jer duk zikir..kat mana tah dia tengok cerita pasal unta ni tah.. -__-

Sabtu haritu ajak lak mak ayah aku sekali pergi..abah teringin nak makan mee udang kat portwell @ kuala sepetang..abah aku masih sebut portwell lagi..aku pun blur portwell tu kuala sepetang lah kan..asri kata ha nama tempat pun dah taktau..haha..biasalah mak anak dua wayar banyak putus..kah!

Pukul8 dah keluar rumah..budak dua orang tu tak payah kejut..6.30 dah bangun..kalau nak berjalan ok lah korang bangun awal..ni hari cuti pun bangun awal..tak kasi can mak korang nak landing lama sikit tau.. -__-  singgah bekpes dulu dalam pukul10 sampai zoo..

Harga tiket 11.04.2015

Parking : RM3 
Dewasa : rRM15 + RM2 (gst) = RM17 T__T
Kanak-kanak bawah 3 tahun : FREE

Ok dah jom layan gambar lah..AWAS memang banyak gambar..haha tu pun dah tapis banyak dah..



kakak seronok sangat dapat jalan >_<

cukup2 lah tu selfie..adik stress..HAHA

kakak takut buaya tu gigit kaki dia..dia ingat hidup agaknye..bergegar satu zoo die jerit..haha..tula banyak sangat tengok kartun pada zaman dahulu tu..

adik macam biasa cool je..

adik malas layan haha


teruja kakak tengok lion

rambut nak dandan macam princess elsa..

semua gambar hadeen malas layan tau..kikiki

kakak tunjuk lion la konon nye tu..hehe

hannah dengan papa

hannah : eee hitamnya bear.. -___-

jenuh panggil adik..kusyuk tol tengok rusa

lama tersadai kat gajah ni

hadeen dah tido masa ni

tercapai la hajat kakak nak tengok unta..haha..asyik cakap kesian unta sakit..memang macam sakit pun unta tu duduk jer..cuaca tak sesuai la tu..nampak badan dia hitam2 dah..

mama cepat tangkap gambar hannah dengan giraffe

cute okeh macam kucing..haha

peace!

nasi goreng telur kakak punya

mee udang kami punya..rm9 semangkuk

cucur udang sedap!

mee udang mak jah
Keluar je zoo terus cari mee udang..masing-masing dah kebulur..haha..dari zoo ke kuala sepetang ada dalam setengah jam rasa nya..

Siapa tak pernah cuba lagi leh lah singgah..sedap!

Ok lah nanti sembang lagi..

Bai..

7 comments:

Aeen said...

aritu balik kampung husband kat perak pun x sempat nak gi makan mee udang..huhuh...

Liyana said...

sekali je bwk faiq pegi zoo.. sebabbbb... suku je dia jalan... lepas tu dukung kat ibu je xnak org lain. pasni xmo bawak dah hahaha

CikNaa said...

murahnya tiket anez.zoo negara pheww! sbb tu tak pegi smpai skrg walaupun sekangkang kera je.huhu

as ♥ Leenda said...

akak tak pernah bawak asyraf pergi zoo..sebab ku tak suka bau zoo..busuk!!

muntah hijo kangg..hahaha

ejulz said...

terbaek..

Jemput Join ek.. :) "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei"

safurara said...

kena GST jugakkk! sabar jelahhh!

athi FATHIYAH said...

br je pegi 2 minggu lepas:)