Monday, 16 March 2015

Farm In The City, Seri Kembangan~

Assalammualaikum

Adudududu letih nye..busy sangat aku seminggu dua ni..41 biji netbook baru sampai kat sekolah..pening lalat aku nak meng 'install nye..haih la..kalah pm tau aku ni..kikiki..ade baki lagi 12..minggu ni leh settle lah tu..nak muntah dah aku haha..bukak fb pun kejap-kejap je di hujung waktu..


Nak cite pasal FITC ni pun asyik tangguh jer..aku dah pergi dua minggu lepas, baru sempat harini nak cite..2 mac tak silap aku pergi haritu..ktorang pergi hari isnin sebab taknak ramai orang..memang pergi tu takde orang pun haha..yela hari kerja kan..pergi pun mengejut jer..dari rumah pun dah pukul 11..ktorang ni duduk teluk intan..perjalanan tu ambik masa 2 jam setengah jugak lah..pastu tak campur sesat barat lagi..haha..dalam kul2 baru sampai sana..

Dalam FITC ni tak panas tau..ok jer nak bawak baby macam hadeen..kawasan dia memang banyak pokok..so takde lah penat sangat jalan..jalan dalam zoo pun penat tau panas..korang mesti kena bawak anak-anak datang sini..memang best oiii...bukan budak je aku yang tua ni pun teruja+jakun tau..terbaikk sangat FITC ni..


Jom lah layan gambar.. ---->awas memang banyak gambar..haha




dah kenapa hannah..haha

takut-takut berani...mula-mula dia campak jer atas kura-kura tu..nah makan sendiri katanye T_________T

hannah takut kura-kura tu datang dekat dia..haha
Siyes korang kena pergi tengok kura-kura ni..memang macam zaman dinosour..pelik sangat rupa die..pertama kali aku tengok..

ular sawa!!!besar gila bak hang!seram tul bile tengok..
ayam ke ape tah..aku pun lupa..bile dekat, pelan-pelan jer dia blah..takut le tu..haha
burung-burung kat sini bersih-bersih je tau..memang cantik-cantik..
cantik kan burung biru tu..
aku pertama kali tau bagi burung makan..memula tu macam geli..lepas tu BEST!!haha
haha..budak ni cukup takut...burung tu datang jer terus die pergi buang jer makanan burung tu..haihlah..
i ok jer..haha..best sangat!

merpati dua sejoli..
merak jantan
merak betina

Siyes best sebab korang memang leh dekat-dekat jer dengan binatang kat sini..memang jinak..aku tabik lah mr mano tu boleh jinakkan burung-burung ni..


asri kata macam vibrate hahaha..aku dengar terus tak jadi nak bagi makan..hahaha
ha burung ni dia makan buah-buahan..dalam tangan asri tu ada pisang..
mr mano tu siap ajar asri buat show bagi makan burung lagi..cayalah papa..leh lah buat show pasni..hahahaa :p
bagi merak makan..asri kata memula tu rasa sakit..pastu merak tu dah pandai adjust ok dah..kikiki
kambing jinak sangat!ketakutan hannah..hahahahaha
tangkap ikan!ha ni suka sangat hannah..hehe..dapatlah sekor
rusa..live ooo tengok rusa..selalu kat zoo dari jauh jer..kangaroo pun ada..terlupa pulak nak tangkap gambar..haha
mak anak dua..abaikan muka mak yang keletihan tu..haha






comot!haha..geram mama dia wat muka camtu..






tak dapat naik poney sebab tak cukup tinggi..sobss
racoon!hahah!atas kepala jer..takut aku dia lompat kikiki
last sekali kakak dapat buku warna..hihi

Ladang buah-buahan pun ada tau..ha rumah rabbit pun ada..kami lalu aje..tapi kami tak masuk pun sebab nak cepat..sebab nak balik perak haritu jugak..lagi pun rabbit dah penah pegang..hahahaa..dulu belum ada anak kitorang pernah bela arnab..kehkehkeh..

Masa lawatan pulak..


Isnin : 10am hingga 6pm
Rabu - Jumaat : 10am hingga 6pm
Sabtu, Ahad, Cuti Sekolah/Umum : 9.30am hingga 6pm 
Selasa Tutup

Lokasi..



Kalau korang dari perak ambik jer highway LDP tu..memang senang..kata asri terus jer..haha..aku pun taktau die yang bawak..kikiki..sebab mula-mula tu ktorang sesat tau..lepas tu bila dah jumpe, lah ikut ldp lagi senang..haha

Aku bagi 5/5 bintang..memang best..sape tak pernah pergi lagi silakan lah pergi..pasti tak menyesal..terbaikk wa cakap lu!!!haha..Ok lah..nanti sembang lagi

BAI!


2 comments:

Aeen said...

bestnya...orang perak dah sampai dah pegi sini..ni orang selangor pun x pegi2 lagi..hehehe...

Allene typicalmommy said...

huhuhu lin pergi dah lama dah... tp anak2 kecik susah sikit. dah besar senang..