Wednesday, 2 October 2013

Tempat Makan Best Di Melaka ~

Assalammualaikum

Tak habis lagi kisah pergi melaka nye ha..mengalah kan pergi london pulak..kasi can la kat aku..london takde rezeki lagi nak pergi..layankan aje lah melaka pun..ekekeke..

Ok dah beransur dari rumah etty terus kitorang gerak ke hotel..kitorang booking avillion legacy hotel..3 minggu sebelum kitorang dah booking, hotel ni jer tinggal..yang lain semua full!!!!!..jadi korang nak g melaka sila book awal sebab kat sana tiap minggu org datang tau..esok ku review hotel plak..

Sampai hotel dalam 5.30 petang terus check in lelaju naik bilik buat jamak takhir..siap2 mandi semua, terus gerak cari kedai makan pak putra nih..etty guide sampai menuju jalan kebenaran..kalau g melaka jangan ikut waze, sila ikut cakap etty kalau tak sia2 kena panggg..bahahahaha..

Tak sampai 15 minit sampai lah kedainye..ramai giless orang..meja makan bukan dalam kedai jer..luar kedai pun ade..walaupun ramai orang layanan dorang sangat cepat dan pantas..tak sampai 10minit pun tunggu makanan dah sampai..terbayekkkk..kakaka

Jom tengok kitorang makan ape..


dah selesai makan baru tangkap gambo..dah gelap dah ha..

ni lah cheese nan yang sangat bedebah tuh..gile sedap kata ko..sampai skrg terngiang2 kesedapannyee...


ayam tandoori..korang mesti rasa..sedapnyeeeeee..rase tak cukup makan nasi sepinggan sorang..


dan ini..air manggo lassi..sodap wooo..

Sebenarnye aku target nak makan ikan bakar umbai..tapi dah kenyang melantak macam2 kat pak putra ni tak dapat lah nak pergi..takpela next time datang melaka nanti..banyak review kata sedapppp...


Alhamdulillah dah settle makan gerak lah ke menara taming sari..beli tiket, beratur tunggu giliran..tiket rm10 seorang..hannah free..tak lama pun tunggu, sampai lah giliran ktorang pulak..masa mula2 nak naik tu gayat woo..dah sampai atas tak rase dah..tapi memang best tengok lampu2 dari atas..cantikkk...



ini lah menara taming sari 


tunggu giliran

mama dengan hannah pulak ;)

ececcee.. ni tak gerak lagi berani lah duk dekat situ..dah gerak jerit datang dekat mama..tau pun gayat..bahahhahaa


hannah belek lah dulu cermin tu ye..mama dgn papa gedikk tangkap gambar jap..kakkakaka

kami yang comel..matiklaa puji diri sendiri ;p


pemandangan dari atas..

Dalam 7 minit lah atas menara ni..puas hati sangat dapat naik..korang cuba lah naik..boleh lah nak layan perasaan baru2 kawen..bahaaha..lepas tu ajak papa Hannah naik beca pulak..first time ni naik beca..rm25 diorang bawak pusing sekitar bandar..nasib budak muda yang bawak..kalau orang tua taknak aku naik..kang aku kesian aku plak tolong kayuh...wakkakakaaka

Laju tau dorang ni bawak..dah aku rase mcm naik motor plak..macam rempit pun ade..risau aku terbalik..dahla muatan berat..dengan ade speaker besar lagi kat belakang..muahhahahaha..sambil naik beca sambil dengar lagu gitu..kuat pulak tu speaker nye..kalau bertembung dengan beca lain, memang tak dengar lah lagu kat beca yang korang naik..berlawan-lawan oiii..hahaha


lawa kan beca nih...pink gitewww..sesuai sangat dengan besday moon..wakkakaka

Dah naik beca, kitorang jalan2 dekat kawasan menara ni..memang happening kat situ..best sangat suasana malamnye hidup..ade bazar tapi tak pergi pun tak larat nak jalan dah..haha
Lepas tu cadang nak naik cruise, tapi ramai pulak beratur..lagipun tengok Hannah pun macam dah letih..tak jadilah naik..next time insyaAllah..

Dalam kul10 sampai hotel buat jamak takhir maghrib dan isya..lepas tu memasing terbungkang..penat wooo jalan kat zoo..hahahaa..

Ok lah esok sambung review pasal avillion pulak..

Daaaaaa...


12 comments:

♥ ROS ♥ said...

Bestnyer,,, ros jugak xsmpai lg melaka ni :(

Kali ni nak ajak jugak asben mkn naan cheese..terliurr ahh tgk... Kikiki

Umi Qi said...

Hahahha mmg best pi melaka mama hannah...arituh kami naik taming sari siang2...best gak...nampak laut bagai...nak pi lagi jom

D Yatie said...

Kitorg dulu makan kat muara sg ruyung. Sedap! N naik taming sari time matahari terbenam. Idea husband. Cannnteeekkk! Eh. Takder ke org yg jaga bnd alah nih dtg tlg amik gambar anez? Ktorg dlu ada. Heee. N tak naik beca sebab husband kesian kat org yg bawa beca. Hihi.

Aeen said...

nak pitam rasenye tgk cheese nan tu anez...adoiiiiii...terliuq....syok sbnrnye gi melaka...tp tu la...menara taming sari tu pun ain xpnh naik lg..hehe

~ NANA ~ said...

alaaa nan cheese tu menggodanya! sini takde jual ok...frust!!!

Zuraidah Butang said...

sy org melaka pun tak pernah nek menara taming sari..hehe..rugi woo tak makan kat umbai

Umie Aisya said...

Tandoori pak putra mmg terbaek!i slalu g melaka pn x penah naik beca.hihi

Umie Aisya said...

Tandoori pak putra mmg terbaek!i slalu g melaka pn x penah naik beca.hihi

ros_reeza said...

Assalamualaikum.. salam perkenalan dari Ros.. Ros singgah sin dan follow.. jemput ke blog Ros yer :)
Ros pun dah pernah naik menara Taming Sari tu. memang best bila naik waktu malam :) cantik je pemandangan.. cuma beca je tak naik.. sebab kesian kta pakcik tu nanti, muatan terlebih.. hihihi

Fifi Nadhrah said...

fifi tak pernah naik taming sari.. padahal selalu je pergi melake.. da name pon kampung kat situ.. bile bace entry ni.. terase macam nak ty plk.. haha..

Mimy Hamid said...

oo pak putra..biasa dengar femes gak eh...nanti nk pi sini cari etty

Hana Soffelia said...

Tak sempat merasa ikan bakar kat Umbai kan? Meh makan kat Tanjung Lumpur Kuantan ni. Femes emes uolsss. hahaa