Monday, 7 October 2013

Avillion Legacy Hotel, Melaka

Assalammualaikum

Salam isnin korang..jom ceriakan isnin dengan menaip entri..yehaaaa..semangat!!!

Jom sambung kisah berjalan ke melaka..harini nak review hotel lak..kalau nak g melaka silalah book cepat2 hotel mana jadi idaman ye..sebab aku book 3 minggu sebelum pun dah full semua..ni jer tinggal..dahla baca banyak bad review pulak tu hotel ni..dengan keadaan redha jela kitorang check in hotel nih..

Booking dapat lah harga rm185 include bekpes semalam..walk in taktau..haha..alhamdulillah ok jer..takdelah teruk sangat..lagi pun bukannye duk kat hotel jer..nak tido jer kan..macam aku hari tu sampai hotel pun dah sampai kul530 petang..lepas tu keluar merewang, kul10 camtu baru balik hotel balik..kira selesa la hotel nih..aku bagi 4/5..bersih pun bersih..ape nak lagi..hehe

Katil pulak tak dapat king size..dah habiss..dapat single jer..jadi lah..papa Hannah rapat kan aje dua2 katil tu..dah settle..hehe..toiletries pun cukup, iron/board semua ade dalam bilik..korang takyah susah-susah nak iron baju pergi bilik lain..senang kan..soket pun banyak..aku kire ade 10 soket..haha sempat tau ku kire..tak kedekut hotel ni..boleh lah nak cas hp serentak..

Bekpes pun ok lah..aku bagi 3/5..ade nasi lemak, nasi goreng, mee/bihun goreng, mee/bihun sup, bubur, ape lagi ekk..lupa dah aku..rase semua sedap..alhamdulillah kenyang..

Jom layan gambar lah..gambar boleh cerita segalanya..haha




tunggu papa check in..cantik kan deco nye..macam istana lak aku tengok..tiang besar2..

cantikkan...ni area lobby..


mem besar tengah tunggu nak check in..haha


sangat selesa





tv pun bukan tv kotak..ekeke..ade siaran fox movies premium tau..


nak bancuh nescafe ade, peti sejuk pun ade.. ;)


toilet bersih..


ade bath tub jugak..





budak kecik teruja dapat pensil..


ok papa saya dah list ape nak dinner malam ni.. ;p


ade pool...


berkenan aku tengok bangunannye..


makan buah sambil tengok orang mandi


mama saya pun nak mandi jugak..


last2 mandi jugak..mama lupa nak bawak swimming suit die..pakai spender je la ye nak..wakakka..


Ok habis dah...kesimpulannye aku sangat berpuas hati lah stay kat hotel nih..jadi jangan risau eh kalau nak menginap kat sini..takde hantu ponnnn..bahahaha..

Nanti sembang lagi ye..

Daa...



11 comments:

Hana Soffelia said...

Kira ok lah ni kan sebab kalo kita kuar jalan2 pun, hotel tu guna waktu mlm je utk tdo..

Umi Qi said...

Betul ckp anez...booking hotel cuma utk bermalam dan mandi kolam...Umi Qi kalu booking hotel suka ada kolam hahahha baru berbaloi2...cantik lah building koncep Avilion...weeeeeeeee

AnneRaini said...

cantik gak hotel tu...Mmg hotel selalunye utk tido dan rehat2 je. selebihnye nak berjalankan..

Fifi Nadhrah said...

macam best je.. design bangunan pon cantik.. standard check in untuk tidur n mandi je kan.. lain la honeymoon.. 24jam dalam bilik.. hihi..

Cik Mun said...

nampak cantik tempat dia :)

Ann Ishak said...

hotel ni saya belum pernah cuba lagi dan ada keinginan jugak nak cuba :)

~ NANA ~ said...

bestnya! cantik kan avillion ni? suka tengok

YanaUjang said...

oke je hotel ni..tah tah sbb byk nau bad review dorg improve kot..rezeki u kn dpt yg oke elok2 belaka..hihi thx for sharing..tp biasa pi melaka tido rmh nenek mertua or rmh makcik..x duk otel lorr..huhuhu~

Cik Puan Rara said...

bestnya anezzz~ hehee.mulut hannah mst cm tu kan.geram aunty~

♥ ROS ♥ said...

Jeles...ska bilik hotel ade tab mandi..kikiki

dalila said...

wahh..bestnye..
tgh cari2 hotel yg best kt melaka..
hotel ni masuk dlm list..