Monday, 30 September 2013

Hannah Jejak Zoo Melaka ^____^

Assalammualaikum

Oh penat berjalan tak habis lagi..cuti aku dah tinggal sket..jadi tak dapat la cuti lelama..plan nak bawak hannah g zoo ni dah lama dah..hannah pun dah banyak kenal binatang kat buku..semua binatang pun bunyi harimau..aummmm..hahaa..tapi tu la asyik tertangguh jer..cadang nak g zoo tepeng jer, tapi dah papa Hannah tanya besday aku nak g mana..laju jer aku cakap nak g melaka..bahahaha motip sangat kan..lagipun memang tak pernah g zoo melaka lagi..

Kul3.30 pagi sabtu tu aku dah bangun buat bekalan..malam tu aku siap gulung dah sosej roll..pagi tu tinggal goreng jer..sandwich pun sempat ku buat pagi tu..dah siap bekal, mandi kan Hannah semua, kul4.30 pagi gerak dari rumah..
Kena kuar awal coz ktorang dari perak kena langkau dua negeri ni..

Berhenti solat subuh kak rnr ulu bernam, sambung perjalanan, kuar tol ayer keruh melaka dalam kul10..lepas tu terus gerak g zoo melaka..sampai dalam 10.30 kat zoo melaka..tu pun dah lewat..aku target sampai zoo kul9..sebab taknak panas..hehe..

Dewasa - rm15
Tram - rm5
Budak 3-12tahun - rm6

Jom layan gambar..zassssssss

Awas - memang banyak gambar..wakakaka


hai uolsss..hannah g zoo ni..

kat sini wajib tangkap gambo ye

hannah dengan papa..

suke sangat hannah tgk zirafah..lama tersangkut kat sini..haha

keterujaan melihat binatang

kalau dah tunjuk tu tanda dah nampak la binatangnye..hahhaa

tunjuk harimau kesayangan..akhirnya dapat tengok harimau betul..selalu tengok kat buku jer..


tido jer harimaunye..

jalan takmau pegang..ayoooo




tangkap gambo ngn org utan..

boring aku org duk tangkap gambar jer..baik aku bawak diri..haha

lama jugak tersangkut kat gajah ni..nak g tempat lain jerit taknak..hahaha

bagi gajah makan rm5..mesti cuba tau...best...

budak takut gajah..

habisss dah....

kami lagi

Jauh jugak jalan dalam zoo melaka ni..sampai hari ni rasa sakit lagi kaki..kalau malas jalan boleh je naik tram tapi tu la, tak dapat la tgk binatang dekat2..naik tram rm5 seorang..

Dalam kul12, kitorang dah habis dah jalan satu zoo..tapi ade bird show tu kitorang tak tgk..sebab nak kejar masa..hehee..lepas tu beli fm zoo melaka tu wajib ye..hehehe

Sila bawak anak-anak g zoo..aku yakin anak-anak korang pasti teruja dan happy sangat..hannah aku tengok bukan main syok lagi dapat tengok banyak binatang..hehe

Keluar jer zoo, lelaju msg etty kata nak gerak g umah die..hahaha

Okey entri jumpe etty sok lak ye..longuh dah tangan den menaip ni ha..

Nanti sembang lagi..

Daaa..........

14 comments:

Chekgu Azrine said...

Kemahen lg birthday girl ek

Cik Puan Rara said...

oiiiiii~ bestnya~ anez? bangun kul 330? gerak dr ipoh kul 430? huaaaaa gagah~ hannah x sejuk ke mandi.mandi air panas lah kan.tapi still sejuk.kalo haku xde bangun pagiii~ salute ah anezz~ anezz nt kita g pulak eh sesama.mst best~ alaaaa nk lg entry.sket je tu ayat nya~ hehehe

m@m@yAyA said...

best2..

akk xsmp ag zoo mlka nie pdhal tiap kali blk kg lalu ajer dpn zoo nie..
zoo kl pn xsmp ag tp mmg da msk list segala zoo..

fifi said...

Pegi zoo je ke?bestnya..

adrianna syaz said...

Best2..sya pun duk je mlaka..tpxpnh smpai zoo mlaka..huhu..

YanaUjang said...

huwaa nk gakkk bwk zafirah pi zoo..haishh asben nk bwk g melaka sbb dia kata zoo melaka lg best dr zoo negara..tah bila nk pi niiiiiii...grrr

~ NANA ~ said...

best la tu dpt jumpa mak etty & umar? hehe

hannah comel sgt tau dressing pegi zoo! hehe

AnneRaini said...

eh dah naik dah eh harga tiket zoo tu...

Mimy Hamid said...

ada anak ni zoo pun kena pegi kan hehehe...

Cik Puan Mimi said...

Amboii. Siap awas lagi kooo. Hahhaa
Cepat lah update cite rumah mak etty lak. X nyabo nk baca.
Aku nk propose kt laki aku jugak la nk g zoo melaka. Kang boleh g rumah mak etty. Hehehhe

Cik Mun said...

wahhhh..seronok hannah dapat tgk binatang..

Umi Qi said...

Alaaaaaaa sikit yer gambar...nak tgk lagi dan lagi...sonok tgk hannah cantik berbaju kembang weee....bestkan gi zoo weeeee nk pi zoo negaralah...tp kena tggu umi baik sakit ye hahahha

seri.selaseh said...

Bess nye tengok. Dapat bagi mkn depan2 lagi eh. Bleh dpt bayangkan anak yg gerenti teruja sgt. Thanks for sharing. Mana la tau, rezeki kami sefamili dapat ke sana satu hari nanti.

Fifi Nadhrah said...

ufairah pergi night safari taiping.. gelap tak nampak ape.. haish.. nak kene bawak g zoo siang ni.. g zoo mlke pulak..