Thursday, 9 May 2013

PBB Trip : Last Day

Assalammualaikum..

Habis akhirnya entri ni..update mengalahkan orang pergi oversea pulak..maaf lah membuat kan korang bosan membacanye..ampun..tapi aku kena habiskan jugak untuk simpanan dan tatapan di kemudian hari..haha..

Pagi-pagi tu bangun mandi-mandi terus pergi bekpes..ambik sejam nak habis kan bekpes kot..habis banyak beno benda nak makan..bekpes atas cruises ni memang sedaplah..macam-macam ade..terbaiklah..aku bagi 10/10..jom layan gambar makan pepagi nih..kikikiki

tengok...ish2..ini baru round 1..haha lol


okey abaikan aku yang gemuksss itu...


Pagi tu kitorang makan area ade econ ni ha...sebab sambil makan sambil boleh tengok laut kat sebelah...tenang jer...tapi hanya seketika cuma..ketenangan itu telah di kocak oleh hannah yang takmau duk diam...ade jer benda dia nak buat..budak makin besar la katakan..kikiki..mana la tak sampai sejam duduk kat situ...alasan padahal mak paknye tak habis melantak..lalalala


upah benda bagi main..dah boring di campaknye ke bawah..lepas tu jerit suh ambik..aiyakkkk...sabar-sabar...hahaha lol


pemandangan dari tingkap ;)

Dah selamat mengeyangkan perut laju-laju naik atas nak tangkap gambar lagi..tapi hari dah panas..masa tu tepat kul9.30 betul-betul cruises ni dah sampai jeti balik..alhamdulillah pelayaran kami selamat pergi dan balik..macam jauh bebeno belayar nye..kahkahkah..kasi can lah..sekali sekala jer.. ;p


hannah dah ngantuk..masham jer muka tuh..


dengan mama pulak.. ;)

Selesai tangkap-tangkap gambar lelaju g bilik balik coz checkout bermula kul1030..kemas-kemas barang lepas tuh terus lah papa g bayar credit card dulu..jumla semua kena bayar rm34..6 ringgit ais lemon tea malam tuh..lepas tu kitorang ade beli sekeping gambar harga rm28..gambar tu tak paksa beli ye..tapi sayang pulak tak beli..dorang pun dah siap print..boleh buat kenangan walaupun harganye mencekik..haha..

Takyah tunjuklah gambo tu..tak lawo..masa tu bergegas nak masuk kapal..sebelum masuk tu lah sebuk deme suruh bergambo..haih..tengah penat-penat nak check in tuh..muka dah berminyak bagai..hahaha..


sebelum checkout gedik bergambo dulu depan cermin yekk..


Sebelum check out settle kan semua bayaran kat deck 5 tak silap..dah settle bayaran dorang bagi ic..masa check out tak banyak proses dah macam check in..kejap jer selesai..dorang terminate card tu dan dorang bagi balik buat kenangan..;)


;)


gambar lagi dengan cruises ;)


tengah tunggu bus ambik kami.. ;)



bye2 cruises ;)

Turun dari cruises jalan-jalan lagi sekitar penang dalam pukul2 kami pun gerak balik perak..sok nye semua bekerja..jadi haruss la balik cepat..hihi..kesimpulannya memang bestlah..korang patut cuba naik cruises nih..merasa pengalaman baru ;)

K tamat dah entri ni..moga ade info buat kalian..

Terima kasih sudi baca..

Daa....

7 comments:

Umie Aisya said...

mmg kelihatan menarik breakfast dia.

SweetLikeWhat said...

umie : aah..hihi

LYAfrina said...

bestnyer naik cruise...

SweetLikeWhat said...

lyafrina : alhamdulillah seronok hihi..

With Julia said...

Anis....suka tgk hannah pakai topi ala2 omputih tuh awwww...tergoda tgk...best la bca semua entry u...ishhh mmg wishlist ju nk pi mcm family anis...tguuuuuuuu bila? hahha

Fifi Nadhrah said...

makanan tu yang nampak sedap.. :)

:: Cik Viva :: said...

salam kenal..
wah..best jugak naik cruise ni ye, sedap nampak breakfast tu..