Thursday, 25 April 2013

Flamingo Hotel, Penang

Assalammualaikum..

Semalam aku EL..opah Hannah demam..hari ni dah keje balik..jom sambung balik entri pasal rombongan..sebelum basi pulak..

Awas : Entri ini banyak gambar.. ;p

First time aku stay kat hotel flamingo ni..murah lah berbanding grand blue wave hari tu..dalam 200 lebih jer semalam include bekpes..korang kena try ambik bbq buffet dinner die..memang best kata member aku..company papa Hannah memang nak ambik dinner malam tu sekali full pulak..ramai sangat orang stay kat situ minggu lepas...



ni lah hotel yang di kecoh kan sangat tu...haha

amboi!..bukan main lagi kome bertentangan mata depan mama ye!!!

Dah settele papa check in, lelaju naik bilik..penat dah rase..
Jom layan gambar bilik kitorang pulak..

luas..selesa sangat..

bersih..takde habuk pun..lalalala


Biliknya bersih, luas, selesa sangat..toiletries semua ada..hair dryer pun ade..grand blue wave pun takde hair dryer..choiiii..haha..ape lagi ek..ha..kettle, cawan, coffee, tea semua ade..best sangat..bilik air pun bersih..cuma takde bath tub..ok lah kan..janji ade shower..lepas tuh soket nak cas hp pun banyak..tak kedekut hotel ni kasi soket kat customer die..grand blue wave hotel soketnye pun ade satu jer..haha..tak abis bengang lagi kat hotel gbw tu..lol..

Pastu kalau nak iron baju pergi tingakat 6 tak silap..ade bilik khas kat situ..oh lagi satu ade wifi ye..korang boleh akses internet 24 jam..tak kena ape-ape cas pun..


pemandangan dari balkoni..hotel ni tepi laut..berangin jer.. ;)

Lepas check in kitorang rehat-rehat, mandi-mandi lepas tuh buat jamak ta'khir zohor dan asar..dah settle kitorang keluar lah pusing sekitar hotel..ikutkan memang penat..tapi dah alang-alang berjalan biar penat betul kan..kalau tido jer kat hotel baik balik rumah..haha lol..

Seronok betul duk tepi laut petang-petang..angin sepoi-sepoi bahasa giteww..tenang betul fikiran tengok laut..memang sesuai lah korang kalau nak bercuti kat sini..macam-macam aktiviti ade..best sangat...

Jom layan gambar lagi..sekitar kawasan hotel pulak..

ade pool..CANTIK kawasan hotelnya.. ;)

Hannah suke sangat tengok ikan..bising mulutnye...

^____^

Hannah dengan papa lagi ;)


lepak tepi kolam..Hannah tak habis jakun lagi tengok hotel...hahaha..

tepi laut..mama dengan Hannah.. sila abaikan mama yang gemuksss itu..

papa dengan Hannah lagi..

3 orang bergedik santai..budget retissss popular noksssssss ;p

keluarga bahagia hingga ke syurga...aminnnnn...


macam-macam ada kat sini yep... ;)

Dah bergambar, bergedik tepi laut kitorang pun laju-laju naik..pukul 8 malam nak keluar dinner pulak..ok lah tu jer review pasal hotel flamingonye..pergi dan alaminye sendiri..haha lol..soriii ar kalau review nye tak berapa nak bagus..ade ape-ape soalan boleh tanye ye..lalalala..

Okeylah..nanti sembang lagi ye..

KBYE!

9 comments:

zulaikha megat said...

bestnya hotel tepi laut..berangin saja..dah lama tak redah batu feringgi kat penang..

SweetLikeWhat said...

k.zu : aah best sangat k.zu..hihi

Umie Aisya said...

Mcm menarik.besar bilik dia.leh try la one day

SweetLikeWhat said...

umie aisya : sangat digalakkan try..hihi

aTieYusof Family said...

Cantik nya hotel Flamingo ni..tak pasti plak hotel ni dah ada ke blm masa zaman2 sy study dulu..hehe..
lama tak ke Penang..rindu! :)

Fifi Nadhrah said...

duduk tepi laut memang syok.. :) fifi pon suke.. tetambah time angin kuat sikit.. wow.. budget retis jalan2 tepi laut sambil tudung terbang2 kene tolak angin.. hahaha..

Fifi Nadhrah said...

duduk tepi laut memang syok.. :) fifi pon suke.. tetambah time angin kuat sikit.. wow.. budget retis jalan2 tepi laut sambil tudung terbang2 kene tolak angin.. hahaha..

SweetLikeWhat said...

fifi : haha..tergelak baca komen fifi..tq fifi rajin singgah blog anis yang biasa2 nih.. ;)

With Julia said...

Ya Allahhhh membuak2 hati nk g mcm mommy hannah nih....weeeeeee rasa nk pasang sayap nk ke sana hahahha...haila gaji...bonus cpt sikit nk booking gak nih hehhe