Monday, 29 April 2013

PBB Trip : Day 2

Assalammualaikum

Selamat hari isnin semua..tak habis lagi entri trip company papa Hannah ni ha..sorii ekk kengkawan..sila jangan bosan..haha..entri ni untuk simpanan peribadi dan tatapan di masa hadapan..lalala..

Pagi-pagi sabtu tu kitorang kejut dan mandikan Hannah nak pergi bekpes..memang best bekpes kat flamingo hotel tuh..macam-macam ade..Hannah aku bagi makan bubur nasi campur ikan bilis..hari sabtu tu genap Hannah 10 bulan..jap jer kan..lagi 2 bulan nak sambut besday...mama pun dah plan sikit-sikit dah tuk party Hannah nanti..semangat tu kena ade..lalalala..


hai saya dah wangi ni kata Hannah ;p
Dah siap bekpes, bawak Hannah duk tepi kolam tengok orang mandi pool..tak mandi kan Hannah coz kejap lagi papa ade game dengan bebudak pbb..jom layan gambo lagi..jangan marah aaa..nanti kena jual..lalalala..




Hannah tepuk-tepuk tangan tengok orang mandi..


Dalam kul10 papa Hannah start game..duduklah aku dengan Hannah tengok papa lawan tarik tali..satu tu jer pun game nye...haha..aku dengan Hannah duk tepi diam-diam jadi pompom girl support papa supaya menang..nasib menang..tak sia-sia terjerit-jerit dengan Hannah..hahaha lol..


Hannah buat taktau jer orang duk terjerit-jerit main tarik tali..main pasir lagi best kata Hannah ;p


Hannah mula-mula nangis aku letak atas pasir..sebelum ni Hannah pernah dah mandi laut..memang atas pasir die takut sikit..dalam air tak pulak takut..heh heran pulak aku..geli agaknya dengan pasir tuh..memula merengek-rengek jugak suruh aku angkat..lelama aku biar, last-last bukan main lagi..macam itik dapat air..eh???perumpamaan jer yer..lalala..ermmm drama jer lebih ye kamu Hannah..tak pulak die makan pasir tuh..agaknya tak nampak menyelerakan..kalau tak semua benda nak test masuk mulut..


papa menang..yeayyyy..dapat angpau sorang satu..yang kalah pun dapat tapi kurang sikit..lalallala..

Semangat gilos manager laki aku..hahaha..sampai tergolek tarik tali lalala...nasib satu game jer..kalau banyak lagi mau pengsan..hahaha..

Papa dah habis game, bawak Hannah mandi pool..sian pulak..bising mulutnya tengok orang mandi..kejap jer..ade lah dalam 15minit jer rendam Hannah dalam pool..air tu kan ade klorin..omaknye ni over protective sikit...lalalala..takut Hannah tak tahan..takut ellergic ke ape kan..first time Hannah mandi dalam pool..huhu..



bukan main lagi..seronok sangat dapat main air..ade kawan lagi la suka..


Dah mandi dalam pool lelaju naik bilik..mandi kan Hannah balik lepas tuh siap-siap coz nak check out dah..lepas mandi sempat lagi Hannah mentido..letih woo mandi pool..haha..



sebelum tu haruss lah bergedik bergambo dulu..lalala..


kami... ;) Hannah malas layan mak paknye bergambo...moody bangkit tido..


tunggu papa check out jap...


berkenan beno deme dengan Hannah..yang baju hitam tuh manager bank papa Hannah.. ;p

Dah check out singgah masjid terapung..tangkap-tangkap gambar..aku turun sorang jer..papa jaga Hannah yang ketiduran..


cantik sangat masjid nih.. ;)


Lepas tuh gerak ke penang road..dekat situ semua dekat-dekat jer..jalan kaki lah kitorang menguruskan badan..haha..perangin mall, komtar walk, kedai-kedai jeruk, kedai-kedai souvenir..semua kitorang terjah..tengahari tu makan kat kedai mamak yang popular tu..nasi kandar line clear..boleh lah..aku rase biasa jer...macam sama jer dengan nasi kandar lain..hahaha lol...letih kot berjalan..lagipun kedai nye celah-celah lorong bangunan jer..panas kot walau ade kipas..ramai gile orang beratur..kalau datang ramai-ramai/satu family dorang hidang jer kat meja..kalau sorang-sorang kena beratur weiiiii..ish-ish..


komtar walk..mama selipar jer..dah sakit kaki jalan jauh sangat..haha..


Dalam pukul 5 kitorang pun gerak nak check in masuk star cruise yang digembar gemburkan tuh..sok lak sambung entri pasal star cruise..layankan aje..lalala..


tu la kapal nye..besar wooo...star cruise libra namanya..lalala ;)


Ok nanti sembang lagi...

Daa...

5 comments:

LisaLisut said...

bestnye naik cruise. kene ade ongkos lebih br dpt kot.tah bilaaa. hannah dh pandai clap tgn? hannah i xpandai wpn dh berbuih mak dia nyanyi tepuk amai2 haha

SweetLikeWhat said...

under groupun murah sikit yang.. ;)
aah hannah dah pandai clap tangan..
cuba u nyanyi sambil tepuk tangan..mesti die ikut nanti..hihi

Fifi Nadhrah said...

amboi hannah.. untung.. tak sampai setahun da naik cruise.. aunty pon tak jejak lagi cruise..

anis.. cepat up entry pasal cruise..

*ps: ape name anis dalam FB? fifi tak app lagi ke?

SweetLikeWhat said...

hihi..nanti auntie try naek tau..best..

fifi dah app dah..fb anis 'anez zamri'

With Julia said...

Sonok kan dear....aah groupon murah...tuh yg berkia2 nk booking nih...yeyyyy suka tgk hannah pakai topi yellowwwww awwww seksi eh dia...best tgk semua pic....sonokkkkk hannah mandi kolammm