Tuesday, 9 April 2013

Grand Blue Wave Hotel, Shah Alam

Assalammualaikum

Sekarang baru free..haihh..baru sempat ambik nafas ni ha..lol..banyak sangat keje kononnya..ok lah nak sambung entri semalam..jangan pernah bosan ye..layankan aje..lalala..awass entri ni banyak gambar..sila jangan muntah.. ;p

Selesai mengenyangkan perut kat kepsi, kitorang pun lelaju g check in hotel..tak sabar nak tengok gah sangat ke hotel ni konon grand sangat tuh..haha..hubby dah settle check in terus naik bilik..tingkat suploh bilik nombor 14..haha..ingat tuh..bukak-bukak pintu..wahhhhhhhh..biasa jer haha..lol..bagi aku biasa-biasa jer..takde lah best mana..kettle pun takdak..dalam bilik tu ade dua botol mineral jer..cawan, kopi ke teh semua takde..ish2..

Katil best..king size giteww..luas la nak golek-golek 3 orang atas tuh..toiletries die ok lah..segala mak nenek ade..pisau cukur, berus gigi, ubat gigi semua ade..lagi ape cotton bud pun ade..macam-macam ade..haha..bilik air sederhana jer besarnye..ade bathtub giteww..kitorang bantai 3 orang sekali mandi manda main buih dalam tuh..HAHA.. ;p Hannah sampai kesejukan lah berendam dalam tuh...lalalala..lupa plak nak amik gambar bilik air nye..

Ape lagi ekk..ha wifi ade tapi kena bayar..4 jam 18rgt tak silap aku..tak amik pun, hp pun dah ade tenet..iron pulak kat bilik lain..ade bilik khas kat tingkat 5..emm tu jela kot..bagi aku biasa-biasa jer dan agak mahal lah..aku stay semalam 400++ sekali bekpes..itu pun papa Hannah dah booking dulu..kalau walk in lagi mahal..huhu..



Hannah pelik nape kite tak balik-balik rumah lagi ni mama..haha

erm luas jugak lah..selesa..



alolo masam jer muka tuh kena buli ngan mama..tomei!!! ;p

Dah siap mandi-mandi, papa dah selesai buat jamak, papa ajak dinner..pusing-pusing shah alam last-last makan kat food court seksyen 2 tu..mula-mula nak bungkus jer makan kat hotel..tetiba papa Hannah kata taknak layan ABC Fradoo ke..kata nak rase..haha..baru teringat ABC Fradoo abah blogger cerita erina punya gerai..sebelum tu memang dah cakap kat papa Hannah kalau kite g shah alam jangan lupe bawak g makan abc tuh..


sebelum keluar haruslah bergedik bergambar dulu..pakai track suit jer memasing..lalala

Akhirnya dapat jugak merasa..memang sedap kata ko..walaupun melantak abc malam-malam tapi nikmatnyaa..fuh..musim-musim panas makan abc wallaaa..best gilak wa cakap lu..haha..lol..tapi tak nampak erina..yela dah malam kan..dekat kul11 kot time tuh..kalau tak dapat jumpe aqil dak debab tuh ;) 


dapnyaa..lalalala..3rgt saje..



nasi goreng kampung..dappp...


Dah kenyang balik hotel masing-masing terbungkang..letih woo pergi expo..haha lol..esoknye pepagi dah bangun nak g bekpes..Hannah pukul7 dah bangun..senang kerja mama takyah kejut..kul730 tiga-tiga tak mandi terus g melantak bekpes..lalala..orang kat situ taktau..korang yang baca blog aku jer tau..wakakaka..

Ape lagi melantak lah sepuas hati..orang kuat makan macam kitorang ape ade hal setakat bekpes banyak tu..lalala..makanan die not bad lah..sedap-sedap gak..Hannah aku bagi makan roti dengan unsalted butter..lepas tu ade lempeng..aku bagi jer..makan jela Hannah..kang anak tak selera makan lagi payah..



papa smart-smart budget dah mandi ;p


saya budak suka makan ^_______^

ni baru sesi pertama..sesi kedua tak sempat snap dah..sibuk makan..lalala ;p

Dari kul730 sampai dekat kul9 kitorang kat situ..lama tak..wahahahaha..haruslah lama..semua makanan kena rase..tunggu makanan hadam, masuk pulak yang lain..gaya makan macam seminggu tak makan..haha..ala suap anak makan memang lama..betui dak..nak menunggu satu suap habis lama tau..haha..alasan le tew..padahal mak pak tak habis-habis melantak..

Naik bilik Hannah lak meragam nak tido..tido kan Hannah dulu...kitorang siap-siap lah sebab kul11 ade gathering dengan gojes blogger supermom & baby kan..kitorang dah siap mandi baru kejutkan Hannah..kul1030 baru kitorang terhegeh-hegeh nak check out..haih..

Hannah bosan layan mama gedik bergambo.. ;p

Hannah malas layan..lalalala ;p

alolo masam nye muka die..

jahat mama paksa Hannah tengok camera.. ;p

Okey settle pasal hotel..esok sembang pasal gathering lak ekk..sila jangan bosan..teruskan membaca ye..

KBYE!!



7 comments:

CikNaa said...

amboi hannah.. susah nk senyum ke anak dara ni? haaa..cepat apdet psl gathering.tak menyabo dah ciknaa :)

SweetLikeWhat said...

haha..hannah memang..serius jer..ok baik ciknaa..update nanti ni ;)

With Julia said...

Hannahhh cantik la suka tgk....wauuuu best ye cuti2 kan...sonokkkk...

SweetLikeWhat said...

haha tq auntie jue..aah sekali sekala sonok..hihi

Fifi Nadhrah said...

mahalnye grand blue wave..

ABC fradoo? sedapnye.. lame tak pekene ABC fradoo.. ala.. kan da mengidam.. wakaka.. mengandung ke? hahaha.. dulu mase study.. memang sampai s.alam sampai la ABC fradoo.. lpeas tu makan nasi mamak.. nasi hakim.. kalau anis makan nasi mamak.. try la.. tak nyesal!~

Shakina Farhan said...

sedapnye kalau dpt abc tu....

SweetLikeWhat said...

fifi : oo yeke..nanti g shah alam lagi boleh try.. :)

shakina : aah memang sedap..